Kuori ja kuutioi perunat ja laita suolalla ja kalaliemellä maustettuun veteen kypsymään. Laita lohifile uuniin (n. 180 astetta) 5-8 minuutiksi.Uunin lämmön voit hyödyntää annokseen sopivan leivän paistamiseen/lämmittämiseen sillä aikaa, kun keitto valmistuu.
Perunoiden ollessa lähes kypsiä, vaihda keitinvesi maitoon ja siirrä kattila uudelleen kuumalle liedelle. Lisää mausteita ( laakerinlehdet, kalamauste, aromisuola, pippuri) maun mukaan. Lohko lähes kypsäksi ehtineestä lohifileestä suuria lohkoja keittoon sekä lisää haluamiasi juureksia (porkkana, sipuli jne.)
Anna keiton maustua lisää maidon hiljalleen kiehuessa ja kypsentäessä perunat, juurekset ja lohen valmiiksi. Voit lisätä tilkan kermaa ja nokareen voita. Viimeistele keittoannos tillillä.
Lajikesuositus: Gala, Solist